Nemzeti Kerékpáros Stratégia

Az MKKSZ aktív szerepet vállalt a 2030-ig a kerékpározás átfogó fejlesztését célzó stratégiai dokumentum, a Nemzeti Kerékpáros Stratégia (NKS) kidolgozásában. Az NKS magyar kerékpáripar fejlesztése érdekében kitűzött célja:

  1. Magyarország egyre vonzóbb célpont legyen a kerékpáripari működőtőke számára.
  2. A magyarországi kerékpáripar és háttéripar hozzáadott értékének és versenyképességének emelése, a hazai fejlesztési és kutatási tevékenység ösztönzése, a gyártó- és összeszerelő üzemek hozzáadott értékének növelése.
  3. A kerékpározáshoz kapcsolódó (pl. kerékpár, tartozékok, infrastruktúra, szoftver, háttéripar) innovációkat támogató intézet és inkubátorház létrehozása, valamint az ehhez kapcsolódó pénzügyi támogatási rendszer kidolgozása és bevezetése.
  4. Klaszter létrehozása, amely összefogja a fejlesztőket, segíti a „kerékpár-technológiában” érdekelt kerékpár- és járműipari vállalkozások, vállalatok szinergiáját, összekösse velük a felsőoktatási intézményeket és kutatóintézeteket, továbbá kommunikációt és edukációt folytasson, támogassa a szabályozást, nemzetközi kapcsolatokat építsen.

Bővebben:

Nemzeti Kerékpáros Stratégia